Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Základem každého cvičení je pevný střed těla

Základem každého cvičení je pevný střed těla

Každý by chtěl mít na břichu pěkný pekáč buchet, a tak všemožně cvičíme cviky na vyrýsované břicho. Jenže posilovat pouze vnější břišní svaly nestačí, důležité je zpevnit hluboký stabilizační systém, tzv. CORE.

Při cvičení se zaměřujte také na svaly, které nejsou vidět. Pomáhají předcházet bolestem páteře, udržují správný a zdravý postoj, zvyšují flexibilitu i sílu.
Celý systém je potřeba procvičovat celistvě, nikoli jen jeden sval z této skupiny. 
Když se vám podaří CORE správně posílit, ochrání vás před úrazy vzniklými během tréninku. Díky tomu, že CORE pevně drží naše tělo, budeme snáz provádět cviky a udržovat tělo ve správné poloze. Ze středu těla vychází každý pohyb, veškerá síla a ženy jistě ocení posílené pánevní dno.

Cviky na střed těla sice můžou vypadat jednoduše, ale nenechte se zmást! Čím více se budete zaměřovat na správné zapojení svalů a provedení, tím náročnější cvik to bude. Vyzkoušejte například Plank, nebo-li prkno. Cvik, ve kterém se na předloktí snažíte maximálně zpevnit celé tělo. Hlavu udržujte v prodloužení páteře a neprohýbejte se v zádech! Core také posílíte během cvičení jogy a pilates.

blog | budujte svá těla