Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Udržte si formu i přes Vánoce

Udržte si formu i přes Vánoce

Chcete-li přes Vánoce zůstat ve formě, snažte se zachovat co nejvíce předvánočních návyků. Zkuste stravovací režim zkrotit a jen si ho obohatit vánočními radostmi. Nestane se vám pak, že by došlo k výraznému nárůstu tělesné hmotnosti.

 

Jezte stále pravidelně. Nezáleží, zda jste zvyklí jíst čtyři nebo šest jídel denně, udržet si podobnou frekvenci i časové rozložení jídel také během Vánoc. Určitě se nevyplatí nchávat si místo na potom. Hrozilo by, že se později neudržíte a přejíte se. Nedoporučujeme ani přidat množství denních jídel, i to vede k příjmu nadměrného množství energie.

Dbejte na plnohodnotné složení jídel. Každé hlavní jídlo by mělo obsahovat komplexní sacharidy, bílkoviny, tuk a vlákninu. Pouze takové jídlo vás kvalitně zasytí, a pro vás bude jednodušší kontrolovat příjem cukroví a dalších vánočních nástrah.

Nezapomínejte na zeleninu a ovoce. Také přes Vánoce bychom měli přijmout minimálně 400 g zeleniny a ovoce, přičemž zelenina by měla převažovat. Díky obsažené vláknině budete mít pocit sytosti a předejdete nadměrné konzumaci méně vhodných potravin.

Z jídelníčku nevyřazujte ani další zdravé potraviny, které jste zvyklí jíst. Celozrnné výrobky, luštěniny, mléčné výrobky s nižším obsahem tuku, ryby či libové maso by měly mít své pevné místo ve vašem jídelníčku i během svátků.

blog | budujte svá těla