Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Ranní cviky pro lepší den

Ranní cviky pro lepší den

Stává se vám, že se po probuzení cítíte rozlámaní a bolaví? Jste unavení a nesoustředění, bez ohledu na počasí a váš zdravotní stav? Pojďte to změnit a zařaďte do života ranní rutinu, která zlepší nejen vaši náladu, ale také fungování vašeho těla! Uvidíte, jak příjemný bude váš den, pokud si najdete čas na pravidelné ranní cvičení.

Nemusíte provádět žádné náročné cviky, stačí krátké a jednoduché cvičení, díky kterému se dokonale probudíte, vylepšíte si náladu a rozhýbete. Cvičení vám také dodá energii, zlepší metabolismus, posílí vaše svaly, klouby a kosti, zvýší mobilitu a pomůže udržet správné držení těla.

Jaké cviky zařadit?

Postavte se na špičky s nohami mírně od sebe a zvedněte ruce vzhůru. Nadechněte se, natáhněte se a s výdechem spusťte tělo dolů. Krásně se protáhnete. Nyní přistupte k zahřívání ramen a krku. Postavte se s nohami mírně od sebe a kružte rukama dopředu a dozadu. Poté mírně naklánějte hlavu doleva a doprava.
Další na řadě jsou kočičí hřbety, díky kterým rozhýbete páteř. Z nich přejděte do pozice kobry, během které ležíte na břiše, opřete se o ruce a pomalu zvedáte tělo vzhůru. Lopatky přitáhněte k sobě a zhluboka se nadechněte.
Poté se položte na záda. Natáhněte ruce do strany, nohy pokrčte. Nohy sklápějte na jednu stranu těla a pak na druhou. Hlavu otáčejte v opačném směru. 

Každý cvik provádějte alespoň po dobu 45 sekund a s jeho provedením nespěchejte. 

 

blog | budujte svá těla