Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Průvodce výběrem podložky na cvičení

Průvodce výběrem podložky na cvičení

Cvičíte-li jógu, pilates, posilujete s vlastní vahou těla nebo s pomůckami – určitě víte, že potřebujete vlastnit podložku. Správný výběr zaručí pohodlné a efektivní cvičení, poradíme vám, jak ji vybrat.

 

Délka a síla

Nejprve si řekněte, jaké cviky budete na podložce praktikovat. Na pilates či běžné posilování může být i kratší než je výška vaší postavy. Na jógu ale budete muset pořídit podložku, která je delší než vaše postava. Síla podložky určuje jak moc budete budete v přímém kontaktu se zemí a jak bude tlumen nepříjemný tlak v oblasti kolen nebo páteře. Podložky do 7 mm se hodí na dynamičtější cviky, během kterých měníte rychle a často pozice. Podložky silné 8-10 mm se hodí na pomalejší druhy cvičení, protahování a třeba pilates o nižší intenzitě.

Pokud chcete cvičit na podložce v botách, vybírejte takovou, která má speciální povrchovou úpravu, aby se nepoškodila.

 

Materiál

Materiál rozhoduje nejen o pohodlí, ale také o protiskluzovosti, odolnosti a dlouhé životnosti. Abyste například v jednotlivých jógových pozicích vydrželi dlouho a správně, budete potřebovat maximální stabilitu a přilnavost, aby vám neujížděly ruce či nohy.

 

Skladnost a hmotnost

Způsobů skládání podložky existuje několik, můžete ji srolovat, přeložit napůl nebo jako harmoniku. K přenosu podložky dobře poslouží transportní popruhy nebo speciální vak.

Silnější podložka bude na přenášení těžší.

blog | budujte svá těla