Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Odporová guma jako všestranný pomocník

Odporová guma jako všestranný pomocník

Skvělým pomocníkem při vašem funkčním tréninku může být i odporová guma. Hodí se k protahování, posilování a dokonce ji využijete i během rehabilitačního cvičení. Cvičení s ní je efektivní a oblíbený způsob, jak posílit svaly a zlepšit celkovou fyzickou kondici.

Naprosto jednoduchá pomůcka dokáže parádně oživit běžné cvičení a navíc dokáže s vaším tělem divy. K dostání je v různých barvách, velikostech a silách odporu. Záleží, zda jí využijete na protažení těla nebo na posilování. Pro protahování vybírejte gumu s menším odporem. Taková se bude hodit i při tréninku vytrvalosti, během kterého budete cvičit více opakování. Guma s větším odporem skvěle poslouží při náročném silovém tréninku. Proto doporučujeme pořídit si více druhů. Pro začátek vyberte takovou, kterou dokážete natáhnout a přitom cítíte její odpor.

Existuje mnoho různých cvičení, která můžete s odporovou gumou provádět. Skvělé jsou různé tahy a stahy s rukama, přítahy nebo kliky. Na nohy jsou skvělé dřepy, výpady nebo stahování nohou s odporovou gumou. Cvičením s gumou zlepšíte také celkovou stabilitu a koordinaci těla. Většina cvičení zapojují stabilizační svaly a pomáhají vytvořit lepší rovnováhu a kontrolu těla.

blog | budujte svá těla