Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Na Bosu zdokonalíte rovnováhu

Na Bosu zdokonalíte rovnováhu

Bosu je již dnes celkem známá a velmi prospěšná cvičební pomůcka. Určitě už i vy jste se někdy pokusili postavit na nafouknutou stranu a balancovali. A pokud jste vyzkoušeli i dřep či bicepsový zdvih, určitě jste zjistili, že to není nic jednoducjého a  cvičení se stává o mnoho víc efektivní.

Bosu pochází z anglického slovního spojení "both sides up", je tedy možné pomůcku používat z obou dvou stran, jak z té nafouknuté, tak i té pevné a rovné. Bosu můžete využít pro veškerá balanční cvičení, během kterých klademe důraz na zapojení stabilizačního svalstva. Díky tomu prospějete kloubům i hlubokému stabilizačnímu systému. Díky Bosu také perfektně zlepšíte držení celého těla. Stačí se postavit na nafouklou stranu, a hned zapojíte svalstvo okolo kotníků a kolen, proto je často využíváno i po úrazech jako rehabilitační pomůcka. Pokud se postavíte na pevnou část, zapojíte celé tělesné jádro a další stabilizátory pánve a trupu.

Existuje mnoho cvičení, které můžete pomocí Bosu provádět. Zde je několik populárních cviků:

1) Dřep na Bosu: Postavte se na Bosu s nohama na šířku boků a pomalu se spusťte dolů do dřepu, přičemž se snažte udržet rovnováhu na nestabilním povrchu. Potom se vraťte zpět nahoru. Opakujte 10 až 15krát.

2) Stabilizační prkno: Lehnete si na Bosu přivrácenou stranou dolů a položte si předloktí na povrch. Zvedněte své tělo do rovné linie od hlavy až k patám a udržujte tuto pozici po dobu 30 sekund až 1 minuty. Poté položte na Bosu nohy a opakujte.

3) Výskoky na Bosu: Postavte se na Bosu s nohama na šířku boků. Pokrčte kolena a poskočte co nejvíce vzhůru. Opakujte 10 až 15krát.

4) Rovnováha na jedné noze: Postavte se na Bosu a zvedněte jednu nohu do vzduchu. Snažte se udržet rovnováhu po dobu 30 sekund až 1 minuty. Poté přejděte na druhou nohu a opakujte.

blog | budujte svá těla