Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Masážní válec uvolní vaše svaly

Masážní válec uvolní vaše svaly

Masážní válce se používají jako cvičební pomůcka k sebe-masáži a rozvolňování svalů. Nejčastěji se setkáte s válci z pěnového materiálu a během jejich použití snížíte svalové napětí a zlepšíte pružnost svalů a celkovou pohyblivost těla.

Proč masážní válce používat?

1) Rozvolňují svaly: jak už bylo řečeno, použitím masážního válce cíleně masírujete a rozvolňujete svaly po celém těle. Díky tomu uvolníte svalové napětí a zlepšíte pružnost svalů.

2) Zlepšení průtoku krve: Masážní válce také podporují lepší průtok krve ve svalové tkáni. Tím se zvyšuje dodávka kyslíku a živin do svalů a urychlí se odstraňování odpadních látek.

3) Prevence zranění: Pravidelné používání masážního válce pomáhá předcházet svalovým zraněním. Při masáži se svaly uvolňují, zlepšuje se jejich flexibilita a rozsah pohybu, což může snížit riziko svalových křečí a poranění.

4) Zlepšení pohyblivosti a flexibility: Používání masážního válce může zlepšit pohyblivost a flexibility svalů a kloubů. Pravidelné rozvolňování svalů může napomoci k většímu rozsahu pohybu a snížit omezení pohybu v důsledku svalového napětí.

5) Regenerace po cvičení: Masážní válce se také často používají k regeneraci po fyzickém cvičení. Pomocí válce uvolníte svalové napětí a zmírníte svalovou bolest po náročném tréninku.

Je ale důležité naučit se masážní válce správně používat a dodržovat techniky masáže. Máte-li jakékoli zdravotní problémy nebo si nejste jistí, poraďte se nejprve s fyzioterapeutem nebo trenérem.

blog | budujte svá těla