Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Krok po krůčku k lepší fyzičče

Krok po krůčku k lepší fyzičče

Cesta k lepší fyzičce nemusí být ani zdaleka drastická a plná utrpení, nejdůležitějším faktorem k dlouhodobému úspěchu jsou malé krůčky, které zvládnete dělat každý den.

Než se upínat k novoročnímu předsevzetí, je mnohem lepší začít hned a postupně si budovat udržitelné návyky tak, aby příliš nezasahovaly do vašeho života. Takové kroky fungují nejlépe a lze začít třeba hned dnes v kanceláři. Protože zdravé tělo si lze zachovat i při sedavém zaměstnání. Nejprve se naučte vnímat své tělo a reagujte na jeho signály. Když se cítíte ztuhlí, stačí se nadechnout, ruce natáhnout do výšky a protáhnout se. Pokud se vám stává, že se do práce moc zahloubáte a nevnímáte okolí, nastavte si budík a po každém zazvonění se protáhněte a udělejte pár cviků. Nejprve se naučte provádět minitréninky v několika intervalech během dne a postupně přidávejte. Další možností je nechat auto doma a chodit do práce pěšky nebo jezdit na kole. Zajímavou variantou pohybu je i intenzivní úklid domácnosti nebo práce na zahradě, které vám přinesou hned dva benefity v jednom.

V každém případě ale platí, než napravíte cvičením všechny fyzické slabiny vzniklé degenerací ze sedavého životního stylu, bude potřeba hodně času. Nevzdávejte se po prvních dnech nebo týdnech, kdy ještě nebude viditelné velké zlepšení. Změny se dějí pomalu ale jistě. Objednejte si pár tréninků pod odborným dohledem trenéra nebo se domluvte se zkušeným kamarádem, který bude vaší psychickou podporou. Žádné svaly nenarostou za měsíc, vaše změna bude vyžadovat trpělivost, disciplínu a pečlivost. Vydržte, stojí to za to! 

blog | budujte svá těla