Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Je zdravé běhat nalačno?

Je zdravé běhat nalačno?

Také si ráno rádi přivstanete a vyběhnete? A jak to máte se snídaní? Nasnídáte se, nebo raději ne, abyste pak necítili snídani až v krku? A co je správně pro váš organismus?

Asi jste už slyšeli o nutnosti ranní snídaně. Jenže, jak to udělat, když si chcete ráno zaběhat?  Určitě není ideální nesnídat vůbec. Vědci z University of Georgia zjistili, že obsah tuku v těle sportovců ovlivňuje jejich výkonnost v závislosti na způsobu jejich stravování v průběhu celého dne. Tedy sportovci, kteří pravidelně během dne jedli až 5 x denně v menších porcích a doplňovali energetické zásoby před i po tréninku, měli v těle méně tuku, než sportovci, kteří nesnídali, běhali nalačno a navyšovali energetický příjem z jídla až v druhé polovině dne. Dokonce ti, kteří nesnídali, měli v těle vyšší procento tuku a během dne klesala jejich fyzická a mentální výkonnost.

Je také dobře známo, že musíme tělu pravidelně doplňovat sacharidy pro obnovu energetických zásob. Nízká hladina krevního cukru totiž negativně ovlivňuje naši náladu – býváme více nervózní, roztěkaní, podráždění a klesá i naše soustředěnost a schopnost rychle reagovat. Zkrátka, vězte, že se ráno alespoň trochu nasnídat, je pro vaše tělo prospěšné. V opačném případě budete přicházet o svalovou hmotu. Připravte si třeba kaše z ovesných vloček, celozrnné banánové palačinky nebo třeba tyčinku, která vás zasytí a dodá dostatečné množství sacharidů.

blog | budujte svá těla