Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Jak zůstat fit i o Vánocích

Jak zůstat fit i o Vánocích

Když se řeknou Vánoce, hned nás kromě pečení cukroví, adventního věnce a vánoční pohody u stromečku napadnou obložené stoly jídlem, přejídání se, nafouknuté břicho a několik kil navíc, kterých se pak budeme rychle snažit zbavit. Udělejte to letos jinak a do Nového roku se probuďte v nejlepší kondici.

1. Jak pohlídat velikost porce
Už v supermarketu se vyvarujte nakládání košíku horou jídla a alkoholu. Většinou do nich naházíme tolik, co není možné sníst ani v několika členné rodině, protože co kdyby náhodou došly brambůrky? Konzumujeme kalorická jídla a hlavně pořád něco uzobáváme. Dopadá to tak, že velikost porce jen těžko uhlídáte. Dopřejte si k jídlu více zeleniny nadupané vlákninou a jídlo servírujte na menší talíř.

2. Stále aktivní
Provádět kliky, sedy lehy po vás nechceme, po jídle by to nebylo ani úplně ideální, ale co takhle využít volný čas na delší procházky? Zvýšíte pohyb střev a jídlo snadno a rychleji strávíte. Navíc prospějete celému tělu a vy spustíte z očí přeplněné stoly.

3. Jezte jen, na co máte chuť
Přestaňte jíst, když už se cítíte sytí, přestože vás hostitel stále pobízí. Jezte jen to, na co máte chuť a naučte se říkat ne.

4. Bílkoviny a vláknina
Vánoční pochoutky jsou plné tuku a cukru. Proto je důležité doplňovat bílkoviny a vlákninu. Díky nim se budete cítit delší dobu sytí, zaženete chutě i hlad, a díky tomu i méně sníte. 

5. Přineste na návštěvu něco zdravého
Chystáte-li se na návštěvu, vemte s sebou na ochutnání své zdravé vánoční cukroví nebo třeba udělejte zeleninovou mísu. 

6. Jídlu věnujte pozornost
Nejezte ve spěchu nebo třeba před televizí. Soustředíte se na něco jiného a ani vám pak nepřijde, kolik jste toho snědli. 

Přejeme vám krásné a pohodové Vánoce!

blog | budujte svá těla