Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Jak vybrat sportovní hodinky

Jak vybrat sportovní hodinky

Do sportovních hodinek se vyplatí investovat, stanou se velkým pomocníkem vašeho tréninku. Umí nejen změřit tepovou frekvenci i počítat „odpracované“ kilometry nebo spálené kalorie, umí toho daleko víc. 

Nejprve si ujasněte, co od hodinek očekáváte. Jaký je váš cíl, co byste chtěli na hodinkách sledovat, jaké máte nároky a v neposlední řadě, kolik chcete do hodinek investovat. Obyčejné modely koupíte i za tisícovku, ty dokonalejší vás vyjdou i na desetitisíce.

Úplně všechny modely sportovních hodinek měří tepovou frekvenci. Většina z nich ukáže vaši aktuální rychlost a spočítají její průměr. Můžete změřit vzdálenost, spálené kalorie atd. Tyto funkce jistě postačí všem rekreačním sportovcům. Řadíte-li se k náročným sportovcům, pak vám budou vyhovovat sporttestery. Lze do nich zadat intervalový trénink, přiřadit imaginárního partnera, s kterým budete soutěžit, což vás bude motivovat k větším výkonům. Budete moci přepínat mezi různými druhy sportů, trať si nahrajete do hodinek a možná že využijete i kompas nebo výškoměr. Některé hodinky vás upozorní vibrací, když překročíte zadanou tepovou frekvenci, nebo pokud jste zdolali další kilometr. Plavce ocení hodinky voděodolné a golfisté modely s databázi hřišť, které dokážou změřit švih, délku rány i vzdálenost. Při výběru vždy pamatujte, že čím více funkcí hodinky nabízejí, tím častěji budete muset dobíjet baterii. 

Další variantou jsou fitness, nebo-li chytré náramky. Ty mají pod kontrolou každý váš pohyb. Celý den měří počet kroků, tepovou frekvenci, spálené kalorie, ale také monitorují váš spánek. Jsou nenápadné a nosí se na ruce neustále.

blog | budujte svá těla