Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Jak správně dřepovat?

Jak správně dřepovat?

Základem každého poctivého tréninku spodní části těla jistě patří správně provedené dřepy. Dobře ovlivňují budování svalů celého těla, dokáží vytvarovat dokonalé oblé křivky a napomáhají vylepšit celkovou kondici, spálit větší množství tuku a zvýšit rozsah pohybu v kloubech.

Abyste dřepovali opravdu efektivně, cviky musíte provádět správně, jinak byste mohli přijít k úrazu. Než se pustíte do dřepování v různých podobách, naučte se správnou techniku základního dřepu. Platí, že při provádění dřepu byste neměli pociťovat žádnou neobvyklou bolest a po tréninku si dopřát čas na regeneraci.

Jdeme na to:

1) Zahřejte se – na začátku každého cvičení proveďte krátkou pohybovou aktivitu – kardio cvičení nebo strečink, abyste připravili své tělo na fyzickou zátěž.

2) Správně se postavte – nohy postavte na šířku ramen s patami stabilně na zemi. Paty se nesmí zvedat ze země, pánev mějte vždy podsazenou (směrem vzad a dolů), abyste se vyhnuli prohnutí v kříži. Stehna posunujte při provedení dřepu níže než do vodorovné polohy a kolena neprotlačujte příliš dopředu. Záda udržujte vždy v neutrální pozici a neohýbejte je. Jedině když budou vaše záda narovnaná, zajistíte, že dřep bude proveden bezpečně.

3) Dýchejte správně – při dřepu dolů se nadechněte a zadržte dech, ve výchozí pozici vydechněte.

blog | budujte svá těla