Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Jak si správně nastavit fitness předsevzetí

Jak si správně nastavit fitness předsevzetí

Znáte to, blíží se nový rok a my se odhodláváme zavést do svých životů jisté změny k lepšímu! Co to bude letos? Naučit se anglicky, zhubnout, nebo být více aktivní?

1. Pravidelnost na prvním místě
Jakmile chvíli vydržíte, prvotní úspěchy a ztráty centimetrů vás budou popohánět dál. Proto buďte aktivní alespoň dvakrát až třikrát týdně. Zapište si své termíny workoutů do kalendáře a nejlépe se cvičením začíněte hned ráno nebo dopoledne. Během dne se totiž téměř vždycky najde něco (někdo), kdo fitness rutinu naruší.

2. Dejte na osobní potřeby
Není nic důležitějšího než vnímat své vlastní tělo, hlídat procento tělesného tuku, hladinu krevního cukru v krvi a také reakce na jídlo. Zkoumejte, zda vám dělá dobře laktóza, lepek nebo třeba maso. Nechtějte po sobě zázraky hned a na počkání, jinak sami sebe otrávíte ještě dřív, než se cvičením nebo hubnutím vůbec začnete.

3. Vždy se odměňte
Zvládli jste odolat koblihám, snížili jste svůj denní energetický příjem, vyhýbáte se úspěšně sladkým limonádám, s váhou jste na tom mnohem lépe? Za každou dosaženou metu si dopřejte nějaký dárek. 

4. Zdokonalte svou techniku
Pociťujete, že vás při dřepech bolí kolena, při klikování cítíte záda? Pravděpodobně cviky provádíte chybně a způsobujete si bolest. A kvůli bolesti cvičení omezujete. Poraďte se s profesionálním trenérem, nebo si jednotlivé cviky vyhledejte na internetu. Například věděli jste, že je vždy udržovat chodidla na šíři boků a rovně, abyste maximalizovali stabilitu a důkladně aktivovali hýžďové/břišní svaly? Také kontrolujte zakřivení páteře.

5. Dělejte to, co vás baví
Slyšeli jste, že během se hubne nejrychleji, ale vy k němu máte odpor? Najděte si něco jiného. Důležité je hlavně cvičit s radostí, to je polovina úspěchu.

Přejeme vám krásný nový rok plný pohybu a skvělé kondice! 

blog | budujte svá těla