Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Jak doplnit energii při tréninku?

Jak doplnit energii při tréninku?

Chtěli byste podávat plné výkony, zlepšit svou kondici, ale cítíte, že jste na pokraji svých sil a možností? Příčinou může být nevhodná skladba jídelníčku, špatný timing nebo nedostatek vitamínů v těle. Určitě se nehodí sníst cokoliv v jakémkoliv množství. Vyvážený jídelníček je opravdu zásadní součást vašeho úspěšného tréninku.

 

Co jíst před tréninkem?

Jste-li zvyklí pustit se do cvičení nalačno, tak vůbec neděláte svému tělu dobře, protože vhodné potraviny před tréninkem dokáží ovlivnit váš výkon. Dalším pravidlem je nejíst těsně pred tréninkem. Větší jídlo si dejte asi dvě hodiny před začátkem. Palivo, nebo-li zdroj energie, tělu dodáte správnými sacharidy. Najdete je v rýži, ovesných vločkách nebo třeba v banánu. Vyhýbejte se tučným jídlům, bylo by vám těžko trénink byste si moc neužili. Během náročného a výkonostního tréninku doplňujte energii proteinovou tyčinkou, banánem nebo iontovým nápojem, který vám dodá energii. Po tréninku bude nutné doplnit energii, kterou jste vydali během tréninku dopřát svalům nejlepší podmínky k regeneraci. Co nejdřívě po cvičení si dejte nějaké sacharidy a proteiny, které jsou plné živin. Díky skvěle nastartovanému spalování je čas dopřát si vydatné jídlo. Pokud na něj nemáte čas, můžete si dát i nějaký protein a banán a za delší dobu vyvážené jídlo, které vás opravdu zasytí. Zapomeňte ale na fastfoody, pizzu, sladkosti, limonády bez cukru a českou kuchyni.

 

Dobré je tělu dodat vitamíny a minerální látky. Aminokyselinu Beta Alanin užívejte před tréninkem, protože dokáže bránit tvorbě dodává energii do svalů a podporuje růst svalové hmoty. L-karnitin je účinný výživový doplněk podporující skvělé spalování tuků. Užívejte ho tedy před samotným cvičením.

blog | budujte svá těla