Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Dejte si v létě do těla

Dejte si v létě do těla

Léto je na sportování nejlepší roční dobou, dá se vyrazit na kola, brusle, za turistikou, do bazénu… Ale ruku na srdce, kolik z nás si slíbilo, že v létě budou chodit běhat, jezdit na kole, a dodrželo to? Však to znáte, jednou prší, jindy je zase moc horko, pak máme pozvánku na letní párty… Ve fitku se naštěstí na déšť vymluvit nemůžete a pokud ještě máte domluvenou schůzku s trenérem, tak se nakonec donutíte!

 

Ranní cvičení

Po ránu začněte protažením, nejvhodnějším ranním cvičením je jóga, která vás na začátku dne krásně protáhne a nastartuje. Začněte ještě  ještě před snídaní v brzkých ranních hodinách, kdy je naše mysl ještě relativně klidná. Právě léto je pro jógu ideálním časem. Je spojena s klidem a teplem, svaly a šlachy jsou dobře prohřáté, nikoliv napnuté a stažené jako při nižších teplotách. Pokud jógu nemáte ve velké zálibě, zkuste brzké ranní hodiny využít k běhu.

 

Lepší fyzická kondice

Je nejlepší čas vystoupit ze své komfortní zóny, přestat se přehnaně šetřit a zlepšit svou vlastní fyzickou zdatnost. Po cvičení se budete cítít lépe, zbavíte se bolesti zad, upravíte svalové disbalance, držení těla a spoustu dalšího. 

 

V létě jste flexibilnější a pohyblivější

Další výhodu letního cvičení je lepší flexibilita těla. V zimním období bývají svaly ztuhlé a rozehřátí vám zabere delší čas. V létě jsou svaly před tréninkem krásně zahřáté, proto se cítíte pohyblivější a flexibilnější. 

 

Naučíte se zvládat teplotní výkyvy

Cvičením v létě se vaše tělo naučí lepší termoregulaci a lépe zvládat teplotní výkyvy, což má příznivý vliv na zdraví. Stanete se odolnější a žádné podzimní rýmičky vás už neohrozí. Pro posílení tolerance k teplu je vhodné vedle cvičení chodit do sauny. 

 

Zbavíte se toxických látek

V létě při sportu vypotíte mnohem více škodlivých látek z těla než v zimě, což pozitivně působí na vaši mysl i na pleť. Navíc se budete rychleji zbavovat přebývajících kil díky odlehčenému jídelníčku se spoustou sezónní zeleniny a ovoce. 

blog | budujte svá těla