Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Co si obléknout, když jdu do posilovny?

Co si obléknout, když jdu do posilovny?

Nejprve si upřesněte, jaké aktivitě se budete v posilovně nejvíce věnovat. Jiné oblečení budete potřebovat na klasické posilování, než třeba při aktivitách zaměřených na spalování tuků, během kterých se předpokládá nejenom vyšší zahřátí těla, ale i nadměrnější pocení.

 

Co je vlastně to funkční oblečení?

Jedná se o oblečení s unikátními vlastnostmi jako například schopnost odvést pot, odvést teplo od těla a také antibakteriální vlastnosti. Ideální cestou výběru je využití různých nezávislých testů, recenzí a hodnocení. Pokud začínáte, postačí vám nejprve levnější základ, který později vyměníte za něco kvalitnějšího. 

 

Pohodlnost na prvním místě

Při zkoušení oblečení dbejte na to, abyste vybrali kousek, který vás nikde netlačí, nestahuje a ani neomezuje v jakémkoliv pohybu. Při správném cvičení budete střídat různé polohy, proto je třeba zvolit takové oblečení, v kterém se budete cítit maximálně pohodlně. Nevybírejte ani příliš volné oblečení, mohli byste se nevědomky zaháknout o nějaký stroj a způsobit si nemalé zranění.

 

V létě nebo v zimě?

Dlouhé oblečení vaše tělo lépe zahřeje, což může vést k efektivnějšímu spalování tuků, ale i k lepšímu zahřátí svalů. V horku ale může vést k přehřívání organismu a vzniku zdravotních problémů. Naopak v krátkém oblečení v chladnějších prostorách se vaše svaly dostatečně nezahřejí, což může vést i ke zranění. Doporučujeme vzít si na první lekci klasické kraťasy a tričko s dlouhým rukávem a mít v šatně připravenou mikinu a delší tepláky, do kterých se můžete v případě pocitu chladu převléknout. 

 

Jaká obuv?

V posilovně se mnoho lidí promenáduje v pantoflích, což rozhodně není správná volba. Ideální jsou v podstatě jakékoliv sportovní boty s čistou podrážkou.

blog | budujte svá těla