Otevřeno Po - Pá 6.00 - 21.00, So - Ne 9.00 - 18.00
+420 721 908 309

Co je dobré vědět před návštěvou solaria?

Co je dobré vědět před návštěvou solaria?

Přáli byste si zachovat krásnou, zdravou a opálenou pokožku, i když už jsou horké sluneční dny dávno za námi? Vyzkoušejte solarium. Kromě krásné barvy kůže si zajistíte i pravidelnou dávku vitamínu D po celý rok. Ovšem je důležité vědět, zda je vhodné právě pro vás. Nejprve si zjistěte jaký fototyp pokožky máte zrovna vy.

Fototyp I – do této kategorie patří lidé, kteří se nikdy neopálí, ale naopak se velmi rychle zbarví dočervena. Pokud je to váš případ, stejně jako slunci byste se měli vyhýbat i soláriím.
Fototyp II – lidé v této kategorii velmi intenzivně inklinují ke spálení. Pobyt v soláriu doporučujeme při prvním opalování maximálně po dobu 4 minut.
Fototyp III – sem patří většina naší populace. Pokud se obvykle dobře opaluje, jen občas se spálíte, napoprvé můžete strávit v soláriu asi tak 6 minut.
Fototyp IV – pokud máte pokožku spíše dohněda, krásně se opalujete a téměř nikdy se nespálíte, můžete hned od začátku pobýt v soláriu i deset minut.

Postupně můžete čas strávený v soláriu lehce navýšit. Doporučujeme se ale vždy poradit s obsluhou solária. Po prvním opalování si udělejte dvoudenní přestávku, abyste zjistili, zda nedojde k negativním reakcím.

A na co si dát pozor? Stejně jako při pobytu na slunci, měli byste vždy použít ochrannou kosmetiku přímo určenou do solárií. Chraňte si i oči speciálními brýlemi. V očních víčkách totiž není obsažen žádný pigment, který by oči chránil před pronikajícím UV zářením. Nikdy do solária nenoste šperky. Je nutné sundat si i náušnice. Před ulehnutím do solária pečlivě vyčistěte pleť od make-upu, kosmetiky a také parfémů. Za žádných okolností nepřekračujte doporučený čas. Abyste docílili rovnoměrného opálení, během opalování se otáčejte nebo pohybujte, neprokrvená místa se neopálí.

Pro opravdu krásné opálení, bude třeba do solária chodit pravidelně dvakrát až třikrát týdně. Po dvou měsících doporučujeme týdenní pauzu, aby se pokožka zregenerovala. Do solária choďte zdraví, bez známek spálené kůže. Solárium není vhodné ani pro lidi po operaci očí. Zákaz vstupu mají i děti, lidé citliví na slunce nebo ti, kteří užívají léky způsobující přecitlivělost a samozřejmě a lidé s čerstvým tetováním, rakovinou kůže či s predispozicí k ní.

Také je nutné vědět, že do solária se nechodí ve stejném dni, co jste se opalovali na slunci. Záření by bylo příliš intenzivní. Po opalování naneste krém po opalování pro intenzivní hydrataci a několik hodin se nesprchujte.

blog | budujte svá těla